Početna Ukrasi od tijesta Staro za novo Kontakt

petak, 3. lipnja 2011.

Oslikani morski kamenčići

Ovaj post bih započela isprikom jer nisam odgovorila na tri lijepa komentara u prethodnom postu... nešto mi šteka sa prijavom i trenutno ne mogu odgovarati na komentare i ne mogu dokučiti u čemu je problem! Pa puno vam hvala na komentarima, uvijek im se obradujem kao dijete koje je dobilo najljepšu igračku u Svemiru :) S obzirom da ne mogu odgovoriti na komentare i pitanje gdje se moj mural dobrodošlice nalazi, dodala sam taj podatak u post o tom muralu... eto, sad kad sam se ispričala i zahvalila mogu krenuti dalje...

Ove godine sam za Uskrs bila na moru sa svojom obitelji (mamom, sekom, nećakinjom, tatom, šogićem i dečkom) u našoj vikendici (zapravo to i nije vikendica, nego naš drugi dom)... željela sam s mora donijeti ostatku svoje obitelji i prijateljicama neku sitnicu kojom bih im pokazala da sam mislila na njih. Sjetila sam se da im poklonim morske kamenčiće s plaže. No to sam već napravila jednom, ako ne i više puta... koji put su to bili samo kamenčići, koji put u kombinaciji sa školjkicama, pa sam ovog puta odlučila kamenčiće oslikati.



Moja sestra, nećakinja i ja smo se prošetale do plaže i krenule u potragu za kamenčićima koji su morali biti plosnatiji kako bih ih lakše oslikala. Nakon pronalaska kamenčića, oprala sam ih u moru, stavila u torbu i odnijela doma (to baš i nije bilo lako, rame mi je otpalo skoro jer sam pješačila oko jedan i pol kilometar s torbom punom kamenja).

Na kamenčiće oprane u moru sam olovkom skicirala željenu slikicu, a zatim sam bojala, čime drugim nego akrilnim bojama. Nisam ih lakirala iako bi bilo pametnije da jesam, a lakirati ih možete lakom u spreju za lakiranje nakon oslikavanja akrilnim bojama.









Svoje kamenčiće sam podijelila bakama, ujni, teti, roditeljima od dečka i prijateljicama. Svi su bili jako sretni (barem su izgledali sretno :) jer sam mislila na njih i poklonila im poklončiće koji su bili rađeni samo za njih.

1 komentar:

  1. pronašla sam tvoj blog i postala pratitelj, svrati malo do mog bloga Medena :) :)

    imaš prekrasan i jako inspirativan blog

    OdgovoriIzbriši