Početna Ukrasi od tijesta Staro za novo Kontakt

ponedjeljak, 15. studenoga 2010.

Slika u izlogu

Meli je napokon otvorila svoja vrata u Vlaškoj 45! Otvorenje je bilo i više nego uspješno... kolačići su bili njami - njam, torte također, dijelili su se poklončići, pio se šampanjac... i sve to u prekrasnom ambijentu (barem je meni prekrasan :) slastičarnice Meli u kojem se osjećate kao kod kuće, ili prije kod svoje bake (ili vas vraća u prošlost) i poželite zauvijek ostati tamo uživajući u prekrasnom mirisu kolačića, čokolade, cimeta...

No prije otvorenja, a nakon završetka mog murala, bilo je još jaaaaako puno posla. Na meni je bilo osmisliti izgled izloga na kući u kojoj se nalazi slastičarnica. Bilo je puno ideja, ali sam na kraju shvatila da ni jedna nije dobra i smislila najkompliciraniju varijantu koju sam valjda mogla. Baš tipično za mene. Ideja je bila nacrtati ili gotove torte i kolačiće ili izradu torta i kolačića. Ujna i ja smo se odlučile za ovo prvo s obzirom da je to ipak izlog, a u slastičarnici već imamo sliku izrade torte, odnosno ukrašavanja.

I tako sam otišla u slastičarnicu, izmjerila izlog (doduše ne sama), otišla kupiti šperhploču (opet ne sama, trebalo je to i nositi budući da je visoka 160 cm i široka oko 80 cm), uzela olovku, akrilne boje i prionula na posao. Prvo sam obojala pozadinu. Zatim sam, kad se boja posušila, olovkom nacrtala torte i kolačiće i počela bojati.


Kako sam bila na podu i klečala cijelo vrijeme, koljena su me tako boljela da sam jedva noge izravnala... užas...


Onda se baka dosjetila da raširimo stol u blagavaonici i da slikam tamo. Premjestila sam se sa ogromnom šperhpločom i bojama u blagavaonicu i nastavila sa slikanjem...


Međutim taj položaj slikanja je bio grozan za kralježnicu. Unatoč tome slikala sam i dalje... Boje je bilo posvuda. Nekoliko puta sam i stala na tanjuriće s bojom (papuče su završile u smeću).


Sve u svemu, slikanje te slike je bio zanimljiv i kreativan (i pomalo bolan) provod... ali i slatki jer sam dobila prefine kesten kuglice (kao energiju "umjetnici" :) uz koje bol nije bila bitna, a ni obojan pod i papuče.


Rezultat obojanih papuča, bolnih koljena i bolne kralježnice bila je slika koja danas stoji u izlogu slastičarnice Meli u Vlaškoj 45.

Broj komentara: 8:

  1. Ja mislim da se sva bol i trud definitivno isplatila, nitko nema ovako unikatan i prekrasan izlog:))
    Svaka cast, draga, prvi put, kad budem isla u Zagreb, obavezno cu svratiti u slasticarnicu.
    Pozdrav, Biljana

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Biljana, ja još uvijek sređujem post, a Ti si već komentirala :)))! Puno hvala na ovako lijepom komentaru i svakako svrati u Meli :))

    Lijepi pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. ajme, bacam se na koljena i molim za oprost!
    nije mi jasno kako mi se moglo dogoditi da propuštam razvoj i napredak ovog predivnog bloga a nadasve blaga koje se na njemu krije.
    Darija, pa ovo sve je preprepreprepreeeeeeeekrasno. radovi su ti predobri, i murali, i slikanje, i šivanje, a o modeliranju neću ni govoriti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Željka, puuuuuno ti hvala na tako lijepom komentaru. No moram ti priznati da sam se već pitala zakaj te tak dugo nema :(
    Hvala još jednom! Baš mi je jako drago da ti se sve sviđa :))) :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo baš dobro izgleda! Drago mi je kad su ljudi svoji i rade po vlastitoj kreaciji. To ti je sigurno velika radost. Pozdrav. Silvija

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Silvija, puno hvala! Je, velika je radost, a i smiruje me tj. opušta.
    Lijepi pozdrav!

    OdgovoriIzbriši