Početna Ukrasi od tijesta Staro za novo Kontakt

utorak, 26. listopada 2010.

Moj prvi mural

Moja ujna, vlasnica slastičarnice Meli u Zagrebu u Dubovačkoj ulici, pitala me (mislim da jedan dan u 9. mjesecu) da li bih joj mogla nešto nacrtati na zid nove slastičarnice, koja se uskoro otvara... Zamislila je da slika bude uokvirena prozorom sa drvenim šaropoljkama. Slika je trebala prikazivati livadu sa cvijećem i leptirićima te stablom na kojem visi ljuljačka... Kako se ideja o uređenju nove slastičarnice sve više razrađivala, shvatila je da ta slika zapravo ne bi baš imala smisla i odlučila se za novu... bilo ju je strah pokazati mi ju, jer je mislila da budem joj rekla da nije normalna jer slika baš i nije jednostavna (barem meni, a njoj pogotovo). Ali kad mi ju je napokon pokazala, ja sam rekla da to nije problem... samo tek tako sam to rekla... a zapravo sam si mislila "Pa kako budem ja to?". I dobro... to je bilo dogovoreno.


Prije dva tjedna ujna i ja smo otišle u novu slastičarnicu u Vlaškoj 45. Odredile smo mjesto za slikanje, izmjerile i ljepljivom trakom označile dio zida na kojem sam stvorila svoj prvi mural! Da se ja baš toliko ne mučim, mislile smo preko projektora olovkom nacrtati sliku, odnosno ja bih to radila, ali projketor je bio toliko loš da je naš plan propao, a ja sam uzela sliku koju sam trebala naslikati na zid i započela sa skiciranjem. Išlo mi je dosta dobro, bar smo mi mislile tako, ali od jada i straha kako će sve ispasti i dali će ujna biti zadovoljna bila sam potpuno mokra.


Nakon skiciranja, započela sam bojanje akrilnim bojama...


Ujna je svako malo dolazila i svaki put je bila iznova oduševljena, već mi je postajalo neugodno... :) Kad sam oslikala lice, ruke, kosu, pola torte i ni pola stola, pospremile smo boje, oprale kistove i krenule doma s ujom koji je došao po nas.


Danas, dva tjedna nakon početka slikanja murala, smo ponovno otišle u slastičarnicu kako bih napokon završila svoju sliku na zidu. Izvadila sam akrilne boje i kistove iz košarice i krenula s bojanjem. Ubrzo sam napravila pauzu kako bih pojela odličan sendvič s mozzarellom, rajčicom i pecivom s maslinama u svrhu dobivanja energije za slikanje :) te nakon dobivene energije nastavila sa slikanjem...


Nakon otprilike pet sati rada (sveukupno oko deset sati), bila sam gotova... napokon...


Prilično sam zadovoljna svojim prvim muralom. Naravno da sam napravila nekoliko greškica koje bih ispravila da mogu, ali sve u svemu sam zadovoljna i sretna! A najvažnije zadovoljna je i moja ujna, zapravo oduševljena je! Rekla mi je da želi da joj istu takvu sliku, iste veličine nacrtam na papir, karton (što već) da ju može uokviriti (prije dva tjedna, kad sam započela sa slikanjem stalno je ponavljala kako je šteta da smo to na zidu radile jer to nije trajno). Čak je i moj ujo rekao, u autu kada nas je vozio prema doma, da je mural prekrasan, a ujna je rekla da kad ujo tako kaže da je to onda tako! :)

Broj komentara: 7:

  1. Tako je kako ujo kaže-PREEKOKRASNO JE,a idejica s prozorom je sve dovela do savršenstva!!!
    oduševljena sam...:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme Darija, ja sam iznova oduševljena!!! Prekrasno!! Baš kao što je jedna teta komentirala na fejsu - sviđa mi se kako si opisala cijeli postupak nastajanja predivnog murala uz popraćene slike korak po korak. Mogu ti reći, da si ga i brzo napravila. Jako lijepo! Evo ja bi samo još dodala u lijevi kut neku posvetu, poruku ili nešto. Baš tamo gdje ti je stajala i skica. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Mica i draga Lulu!
    Puno, puno, puno vam hvala! :) :) :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako lijepo! Oduševljena sam tvojom kreativnošću!

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Darija, ovako nesto lijepo, vec dugo nisam vidjela, ne da je prekrasno, vec je cijela prica SAVRSENA, BRAVO!!!!
    Pozdrav iz Rijeke, Biljana

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Biljana, puno hvala na lijepom komentaru!
    :)))

    OdgovoriIzbriši