Početna Ukrasi od tijesta Staro za novo Kontakt

subota, 15. siječnja 2011.

Kućni anđeleki - čuvari doma


Prije Božića mama i ja smo naručile tri knjige: jednu s idejama za uređenje doma uoči božićnih blagdana (Country Living), drugu s idejama za izradu ukrasa od filca i treću s idejama za izradu platnenih ukrasa (Tilda's Christmas Ideas). Sve su predivne i vrijede svakog novčića, ali ova treća je posebno zanimljiva jer mi je dala ideju za izradu mojih kućnih anđeleka - čuvara doma (ovo ime smo smislile mama i ja :).


U toj trećoj knjizi je opisana izrada anđeleka od šarenih tkanina i tankih čarapa (najlonki). Anđeleki imaju vitko tijelo, duge vintage haljine i duge noge, a na krilima je provedena žica kako bi mogli ukrašavati vrata, prozore, zidove i sl. Svidjeli su mi se na prvi pogled, a tek mi je neki dan pala na pamet ideja da bi mogla napraviti tako vitke anđeleke, sa dugim haljinama od fimo mase, naravno na svoj način...


I tako sam uzela potreban materijal (koji je neko vrijeme spavao na tavanu, jer sam se totalno uljenila preko ovih blagdana) i napravila prva dva takva anđeleka. Jedan za mamu (anđelek u ljubičastoj haljinici) i jedan za ujnu (anđelek s natpisom "Tanjina kuhinja"). Mama se svojim oduševila, a ujna još svoga nije vidjela. Nadam se da će joj se svidjeti!