Početna Ukrasi od tijesta Staro za novo Kontakt

utorak, 15. lipnja 2010.

Morske medice

Ljeto, more, plavo, prugasto, školjkice, lavanda... Inspirirana morem, medice sam odjenula u morske haljinice...

Medice Talia i Tiana

Medica Issy

Medica Kya

Medice Elina i Tajana

petak, 11. lipnja 2010.

Članak o mojim rukotvorinama na portalu Šminkerica :)

Objavljen je članak o mojim rukotvorinama na portalu Šminkerica! Jeeeeeeee!!! Baš sam sretna zbog toga i zahvalna Marini koja je otkrila moju facebook stranicu i odlučila objaviti članak o meni i ukrasima koje izrađujem! Sretna sam i skroz ushićena zbog predivnih komentara koji dolaze od objave članka... Predivan osjećaj! Često sam samokritična i skoro nikad do kraja zadovoljna sobom, ali sad sam baš ponosna na sebe...nadam se da je taj osjećaj malo dužeg trajanja! :))
Joooj, moram svakako spomenuti (kad sam već napisala da sam zahvalna Marini) da sam jaaaako zahvalna svojoj obitelji, pogotovo sestri Tajani (koja smišlja imena medica i djevojaka, fotografira i koja mi pomaže kad god zapnem ili moja inspiracija zašteka) i mami (koja trpi moje živčane slomove kad mi ne ide sve onako kako ja to zamislim i kad bi najrađe i tijesto i ukrase bacila kroz prozor), te ujni (koja mi je omogućila izložbu mojih rukotvorina u njenoj slastičarnici Meli) i sestrični. I naravno tu trebam spomenuti i svog dečka (koji me podržava u svemu, nosi letvice i kartone stričeku koji radi okviriće, koji me vozika uokolo - jer ja ne vozim već dvije godine ili tri od kad sam lupila autom stup, koji također trpi moje živčane slomove i još puno toga :) ). Hvala i tati (pa zato jer je tata, a i kupuje sa mnom letvice i karton za okvire). Za kraj puno hvala mojoj prijateljici Mariji (ona zna zašto)...I da...naravno hvala svima kojima se sviđaju moji radovi... :))


Evo link na članak:

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.sminkerica.com%2Fzdravlje-zivot%2Fdarija-broz-dijete-u-svemiru%2F%23more-4611&h=5b6bf

utorak, 8. lipnja 2010.

Medeki i medice

Medice Nora i Ally
(moje prve medice od tijesta)

Zaljubljeni medvjedići

Medice Kallia, Rosita, Dallia i Rosa i medo Fjodor

ponedjeljak, 7. lipnja 2010.

Recept za tijesto

2 šalice glatkog brašna
1 šalica što sitnije soli (najbolje kamene)
žlica ulja
voda - skoro 1 šalica (količina ovisi o brašnu)


Pomiješajte brašno i sol, dodajte ulje. Nakon toga dodavajte mlačnu vodu, malo po malo. Mijesite oko 10 min. Tijesto mora biti tvrdo i glatko. Kad je gotovo, stavite ga u plastičnu vrećicu i pustite da odstoji 1h. Tijesto možete miješati s temperama, a možete bojati i kad je pečeno. Ja više volim umijesiti boju u tijesto i uvijek prvo napravim sve boje koje mi trebaju i tek tada počinje izrada ukrasa. Tijesto držite u vrećici i vadite onoliko koliko vam treba jer se dosta brzo suši. Kod oblikovanja vlažite tijesto vodom (vodu nanosite kistom) kako bi spojili dijelove. Pazite da ne navlažite previše.
Kao podlogu, na kojoj ćete izrađivati ukrase, koristite masni papir. Pecite na 50 - 90 °C (počnite sa 50 °C i postepeno povećavajte temperaturu do 90 °C) na protvajnu, plehu (kako to već ko' zove) i to na masnom papiru na kojem ste i radili. Kad je tijesto pečeno toliko da ga možete odvojiti od papira, odstranite papir i ukrase stavite na rešetku tako da se peče i s donje strane. Vrijeme pečenja ovisi o debljini tijesta, a može iznositi od 24 - 48 h.
Kad su ukrasi pečeni, obavezno ih polakirajte da tijesto ne bi upilo vlagu i smekšalo se. Lak možete kupiti u Hobby Art dućanima (bitno je da lak ne bude na bazi vode).
Eto, to je to! Ako imate dodatnih pitanja, slobodno pitajte!

Uživajte u izradi ukrasa! :D

četvrtak, 3. lipnja 2010.

Izložba mojih rukotvorina u slastičarnici Meli


Evo me opet...dugo me nije bilo...puno radova se u međuvremenu skupilo...zauzeli su cijeli stan pa mi je moja ujna omogućila izložbu i prodaju mojih rukotvorina u njenoj slastičarnici Meli u Dubovačkoj ulici (Trešnjevka) u Zagrebu! Ubrzo nakon postavljanja izložbe, prodala sam svoju prvu slikicu, a brzo nakon toga i drugu! Jako sam sretna zbog toga!!! :))